Theatergroep de Kern

is opgericht in 1986

035 888 4935 / 06 5364 5416 / 06 2371 6640


83. FIentje - 12-11-2016 
Mooi en herkenbaar stuk dat me ook aan het nadenken zet. En ... humor!


82. Wiebe Goslinga - 06-11-2016 
Vanmiddag in de Fonteinkerk in Amersfoort van jullie voorstelling genoten. Ik vond het prachtig. Drie 'mooie' Maria's met prachtige stemmen en schitterend samenspel. En niet de vergeten de musicus: wat een vakman. Jullie hebben mij geraakt en ontroerd. Dank daarvoor!


81. Linda - 06-11-2016 
Ik ben geraakt door de diepgang in de Mariamonologen, Maria die van alle kanten belicht en bezongen wordt, de verbanden naar andere vrouwen, naar andere culturen, met subliem zang en prachtig spel. Om lang over na te voelen, na te denken en na te genieten. Dank!


80. Annemieke - 06-11-2016 
Prachtige muziek, ontroerende teksten, bevlogen muzikale begeleiding, en fantastische stemmen. Dank namens alle Maria's dat jullie haar een stem geven. @Kees: je CD heeft geen ander doel nodig dan Muziek te maken. In Liefde, en nogmaals dank!


79. Anja - 06-11-2016 
Gisterenavond naar de Mariamonologen in Soest geweest. Indrukwekkend!! Jullie namen me mee in elke emotie. Muzikale hoogstandjes. Chapeau!


78. Bé - 06-11-2016 
Wat een prachtige voorstelling is " de mariamonologen" Wat een bijzonder mooie en rijke teksen heeft deze voorstelling. Een avond om nog lang over na te denken.


77. Karien Schwiebbe - 20-06-2016 
Op 4 juni speelden jullie een fantastische voorstelling in de kapel van de Zusters van Liefde in Tilburg. De omgeving was perfect om het ontroerende verhaal te vertellen van vrouwen die al meer dan 2000 jaar bezig zijn met de zorg voor de mensen die het nodig hebben. Dat is ook het verhaal van de zusters waar we te gast waren en de opdracht aan ons om door te gaan, want het werk is nog lang niet gedaan. De inspirerende teksten, mooie melodieën en het prachtige spel maakten er een ontroerende voorstelling van.


76. Thea Stavenuiter - 20-06-2016 
Een feestelijke ervaring! Was het nostalgisch, humaan of religieus? Ik heb erover nagedacht en weet nog niet voor welk opschrift ik moet kiezen. Van huis uit ben ik niet grootgebracht met een zeer gevoelige keuze voor Maria. Jozef was onze thuisheilige. Ik denk dat mijn moeder (ze heeft 13 kinderen gebaard) een zeer grote hekel had aan de vroegere ‘kerkgang’. Noodzakelijk na een bevalling. Zij heeft dit altijd ervaren alsof ze iets zeer onreins had gedaan. De Maria-monologen roepen toch zeer dierbare herinneringen op van vroeger die je, al word je 80, nog altijd herkent. Groots en humaan vond ik het gebed voor alle vrouwen. Zo direct, zo zonder sentiment, zo prachtig met de juiste woorden uitgedrukt. Het optreden was bovendien spiritueel bijbels, dus ook religieus, dat door het hele gebeuren van jullie opvoering herkenbaar is gebleven. Last but not least; Door de recente gebeurtenissen in de wereld erbij te betrekken klonk jullie zeer humane houding en… weet ervan hebben, erin door. Conclusie: EEN PRACHTIGE OPVOERING! De stemmen waren niet alleen mooi, maar de handelingen en onderlinge afstemmingen waren perfect. Dus nogmaals alle hulde en veel spirit voor de toekomst Thea Stavenuiter, lid van de voorbereidingsgroep van Bezield Verband Zusters van Liefde


75. Ank van der Veen en Peter Geschiere - 05-03-2016
Wat hebben we gisterenavond ( weer ) genoten van jullie Mariamonologen. Ontroerend mooi, van inhoud en zang, van aankleding en dans, van choreografie en stem, van geschiedenis en actualiteit. CHAPEAU !


74. Tonny - 23-01-2016 
Ongelooflijk genoten van de voorstelling in amersfoort gisteren.... lachen en huilen en diep ontroerd en dubbel van de lach.....geweldig! 


73. Cor de Jong - 21-12-2015 
Afgelopen zaterdag (19 december) de Mariamonologen bijgewoond in Arto-theater in Schoonhoven. Heel indrukwekkend. Ik had de pauze echt nodig om even 'uit te blazen' van alle emoties die bij mij werden opgewekt. Een lach - een traan, met diepgang! Hier kunnen wij nog wel even over napraten en -denken. Prachtig gezongen, kwetsbaar en professioneel gespeeld. Heel hartelijk dank voor jullie energie en inzet. Dit verdient nog meer publiek! (Ga nog even door en vul de speellijst in 2016 verder aan, want de zalen raken steeds uitverkocht.) Ook een pluim voor dit theater dat door vrijwilligers wordt gerund. Wij komen zeker in Arto terug.


72. Gerda - 13-12-2015 
Met volle teugen genoten van jullie voorstelling vanmiddag in de Adventskerk in Assen. Met alle andere aanwezigen, volle bak volgens mij, ademloos geluisterd. Vanwege opkomende verkoudheid kon ik 'n hoest niet onderdrukken, excuses daarvoor. Mijn moeder vond de uitvoering ge-wel-dig!! Samen kunnen we nagenieten door de, vanmiddag gepresenteerde nieuwe cd, te beluisteren. Wens jullie een fijne laatste voorstelling dit jaar in Schoonhoven & voor die van volgend jaar! Héél fijne feestdagen voor jullie hele team & alle goeds voor 2016!


71. Hettie - 10-12-2015 
Gisteravond in Dordrecht was geweldig, wat heb ik genoten van de voorstelling en Gods aanwezigheid!! Het werd me duidelijk: Hij geeft elke Maria, kracht naar kruis!


70. Trudy - 31-10-2025 
Gisteravond in Rijssen genoten van jullie voorstelling.Het heeft mij diep geraakt,geeft weer stof tot nadenken en kan mijn gevoel en de voorstelling ook niet beschrijven.Ja,Fantastisch,...maar dan doe ik jullie te kort...Met het laatste lied schoot ik vol,prachtig wat ik heb mogen zien,horen en beleven! DANK!


69. Piet Vessies - 24-10-2015 
Ik ben blij dat ik dit mocht meemaken. Ik ben diep geraakt en ook aangeraakt. Van harte bedankt! Woorden ontbreken me om hier weer te geven. Er is "iets" in beweging gezet. De Heilige Geest? Kome wat kome.


68. Gé van Kempen - 19-10-2015 
Een indrukwekkende voorstelling beleefd in Prinsenbeek. Met name het lied over Syrië in relatie tot de kerstnacht heeft mij diep geraakt. Dank en succes met de nog lopende voorstellingen. En voor de twijfelaars: van harte aanbevolen!


67. Ronald - 19-10-2015 
Gisteren in Prinsenbeek de voorstelling bijgewoond. Een prachtige en meeslepende theater productie met ontroerende liedjes. Uitgevoerd door een klein maar bevlogen gezelschap met prachtige stemmen. Maria wordt bezongen met een lach en een traan. Echt inspirerend wordt het stuk doordat ons steeds een spiegel wordt voorgehouden. Onderdrukking, misbruik, geweld, oorlog en vlucht. We weten het wel, het is helaas van alle tijd. De sleutel voor echte vrede ligt bij Maria. Alle Maria's van deze wereld. Krachtige vrouwen vol moederliefde door de eeuwen heen. Als die mannen dat nou eens zouden erkennen...


66. Gerda - 04-10-2015 
Het was een bijzondere middag id Hoofdstraatkerk. Moet alles nog eens laten bezinken, maar heb genoten van alles. Ik kom zeker nog eens kijken om dan, zonder organisatie druk, intenser te genieten van 'n mooie voorstelling. Mijn moeder van 81 komt dan mee omdat ze niet alles heeft kunnen horen. Succes de komende voorstellingen en nogmaals dank & Leeftocht groet voor warmte-licht & liefde.


65. Caroline - 07-02-2015 
Een heerlijke beleefavond (gouda), om nog eens over te mijmeren. 
- 'heilig e(n) humor' momenten 
- lach en traan 

Een devote Maria kreeg nieuwe gezichten getekend zijn door het leven. Bedankt!


64. Mathilde Eggink-Zuijdam uit Almelo - 24-01-2015 
We komen net terug van de prachtige voorstelling en de woorden en liederen klinken nog helemaal na. Het gesprek of en hoe mannen en vrouwen verschillen in beleving en ontroering bij het zien van de Mariamonologen was net bij ons begonnen, toen onze logerende zoon en vrouw op de stoep stonden. Even uitstellen dus,maar het zal ons als 40 jaar getrouwd stel zeker hele boeiende gespreksstof geven. Voor mij ook enkele momenten van intense bewogenheid,waarin de tranen kwamen. Ik heb geen Maria-achtergrond zelf, misschien juist daardoor. Heel veel dank aan de drie vrouwen en hun begeleider voor de inspiratie en schitterende vertolking in gezongen en gesproken teksten.


63. Gretha de Vries - 19-01-2015 
Toegegeven dat ik dacht: wat kan Maria mij op dit moment in deze wereld mij nu nog vertellen?! Daarin had ik Ineke en JanJaap onderschat. Zo'n mooie eigentijdse voorstelling, zo gaaf gebracht en gezongen. Ook zo ontroerend en toch weer zo blij van geworden. Om de kracht van NU en de spiritualiteit van het verleden zo mooi en toch ook realistisch verbonden te zien. Er is niet veel veranderd maar ik weet: de zachte krachten zullen overwinnen. Dank jullie wel stoere vrouwen van de Kern!


62. Ans Vernooij - 31-12-2014 
Mijn man en ik waren door radio 5 nostalgie op het spoor gekomen van de Mariamonologen, en zijn zondag 21 december in Hoogkarspel wezen kijken en luisteren. Wat een prachtige muziek, met levesechte teksten, gezongen van binnen uit, door 3 stralende vrouwen! Maria komt hierdoor in een prachtig licht te staan, omdat haar inspiratie mensen kracht geeft om de wereld mooier te maken. Met prachtige vrouwen als Malala, maar ook onze oma's, en ook mezelf kan ik herkennen in de verhalen. Dankjewel voor jullie inzet, Ans Vernooij en Han Haagsman


61. Christine Rietveld - 20-12-2014 
Wat hebben we genoten van jullie voorstelling in Utrecht van de Mariamonologen! Een zo onverwacht groot genoegen, ons zomaar in de schoot geworpen door de zus van Ineke, die natuurlijk een grote fan is van Theaterkgroep De Kern. Pakkende teksten, een snelheid waar je "u" tegen zegt, ademloos zitten luisteren, warme, gevoelige liederen, vrouwen met passie, "girl power", vrouwen met kracht met kaliber, net als de vrouwen die ze vertolkten. Vrouwen kunnen zich door jullie optreden laten inspireren, mannen kunnen zich laten intrigeren en ons zo (nog?) beter begrijpen en (nog) meer op waarde schatten. Ga zo door dames, maar ook die geweldige toetsenist Henk Doest! Ik droom ervan om meer vrouwen (en mannen) in mijn omgeving met de Mariamonologen in aanraking te laten komen, misschien zelfs jullie uit te nodigen met de MM naar Driebergen te komen.......


60. Henk de Bruin - 14-12-2014 
Vanmiddag woonde ik jullie "Theaterconcert De Mariamonologen" bij in Utrecht. Mijn vrouw had mij overgehaald om 'voor de gezelligheid' met haar mee te gaan. Ik liet mij met tegenzin overhalen; dit door een traumatische ervaring opgedaan in 1971 toen ik tijdens een bijeenkomsten van feministen massaal werd uitgefloten toen ik mij mengde in de discussie over de positie van de lesbische vrouw. Hoe onterecht was mijn vooroordeel! Van het begin tot het eind heb ik genoten van jullie Mariamonologen. Knappe teksten, zeer goede muziek, professioneel gezongen en gespeeld en - wat een verademing - heel veel humor en nergens het opgeheven vingertje. De teksten ontroerden mij voortdurend. Maria en het katholieke meisje dat een kortset haar zwangerschap poogt te verbergen en sterft aan een hersenbloeding, Maria Magdalena, die als ongehuwde vrouw zich in discussies mengt van mannen, Maria en de zwangere vrouwen die in gammele bootjes moeten vluchten moeten uit Syrië, Maria en de moed van Malala en haar vader, Maria en de Dwaze Moeders uit het land van Maxima, Maria en de krachtige vrouwen uit Afrika, Maria en het meisje uit sloppenwijken van New York etc. Via deze laatste Maria uit de West Side Story kom ik op de uitstekende muziek en de prima rol die Henk Doest speelde, als toetsenist, maar -net zo belangrijk - als de enige man in de voorstelling. Door jullie voorstelling besefte ik ook dat het enorme voorrecht om in een land als Nederland te mogen leven. Jullie teksten zullen in veel andere landen problemen opleveren. Dus ik moet jullie danken voor deze schitterende voorstelling. 

Henk de Bruin Bilthoven


59. Diete Kits - 09-12-2014 
‘Ga je mee naar de Mariamonologen zondagavond in Veenhuizen?’ vroeg een gemeentelid mij. ‘Naar de wat?’ vroeg ik. ‘Mariamonologen, drie vrouwen over Maria en andere sterke vrouwen. Voor jou als dominee wel passend, zeker in deze tijd voor de kerst.’ Ik was al naar de Vaginamonologen geweest en de Hormonologen, maar nog niet naar de Mariamonologen. Nooit van gehoord overigens. Ik ging uit van ongeveer hetzelfde en nam de uitnodiging aan, zonder verwachting ( wat natuurlijk wel had gemoeten in de Adventstijd J) 

Maar…. de voorstelling overtrof mijn stoutste verwachtingen, zo ik die had gehad. Niet alleen humorvolle dialogen, maar ook indringende, inspirerende en tot nadenken stemmende woorden werden gesproken en ……gezongen! Zo mooi gezongen, door alle drie, maar met name door de sopraan Elise Mannah. Wat een prachtige stem! Niet alleen over Maria ging het. Maar ook over Malala en over de dwaze moeders in Argentinië, over moeders in Syrië, moeders in sloppenwijken, moeders in gammele bootjes als vluchtelingen, of waar dan ook in onze wereld. Overal en altijd worden kinderen geboren en gekoesterd door hun moeders. Huiveringwekkend dichtbij komen ze, zoals ook Maria een vrouw van vlees en bloed wordt. We volgen haar vanaf dat indringende bericht dat ze moeder zal worden van een Kind van God. ‘Wie, ik?’ ‘Ja!’ ‘Maar dat kan toch niet? En Jozef dan?’ Ook Jozef spreekt en zingt in deze theatervoorstelling. En je voelt zijn liefde voor dit Kind van God. Het is immers ook zijn kind? Zijn vader op aarde? Wat ook dichtbij komt voor met name mensen van katholieke huize is de verering van Maria. Op zeer herkenbare en tevens respectvolle wijze vertolkt, maar ook met humor uitgespeeld. Al herkende ik me dan weer meer in het protestantse meisje dat werd voorgelezen uit de bijbel van W.G. van der Hulst. 

Wat me tot slot het meest raakte was de eigentijdse vertaling van de lofzang van Maria. Wat een kracht, wat een hoop, wat toekomstperspectief! Voor minder kan het ook niet. Genoeg geschreven, ga zelf maar kijken en ga vooral genieten van deze voorstelling. Niet veel middelen zijn nodig, een enkele kist met voorwerpen roept voldoende verhalen op bij de vrouwen. Last but not least: dankzij de muzikale ondersteuning door Henk Doest (piano, gitaar en accordeon) word je meegenomen, opgenomen, geraakt en geroerd. Prachtig was het. Gaat dat zien, zou ik zeggen. 

Ds. Diete Kits, Bovensmilde


58. Afra - 07-12-2014 
Ik werd diep geraakt door alles, wat een prachtige uitvoering op deze geweldige locatie, Coco Maria, in Veenhuizen. De zang, de muziek, de dialogen, monologen, eigentijds, verrassend etc! Dank jullie wel!


57. Danielle de Jong - v/d Nes - 30-11-2014 
Ik heb enorm genoten en mn tranen net aan binnen weten te houden. Wat een mooi stuk/verhaal is de Mariamonologen! Bedankt luitjes


56. Hans ter Heijden - 07-05-2014 
In Theater Geert Teis in Stadskanaal zagen wij op 3 mei 'Kom vanavond met verhalen'. Het was een bijzondere, ontroerende en ingetogen muziektheatervoorstelling, waarin vooral de prachtig zingende Ineke ter Heege en pianiste Karin Kuijper schitterden. Karin Kuijper begeleidde de liederen subtiel en soleerde indrukwekkend met composities van onder meer Schumann, Bach en Chopin. Zij vertolkte - zeker in het licht van het beladen onderwerp - de troost van schoonheid.


54. Mouis Blans - 04-05-2014 
Mijn dochter van 22 en ik waren zeer ontroerd door de voorstelling vandaag in Huizen. Hartelijk dank voor het prachtige (piano)spel en de mooie zang.


53. Koos de Ruijtet - 05-05-2013 
Vanmiddag, 5 mei 2013, in Tagore te Dieren de voorstelling 'kom vanavond met verhalen' gezien en beluisterd. Heel indrukwekkend! Bedankt! Koos en Marleen de Ruijter


52. Michel Bego - 05-05-2013 
Wij zijn gisteravond 4 mei naar de voorstelling in de Nobelaer te Etten-Leur geweest. Schitterende avond met het stuk "kom vanavond met verhalen". Emotioneel verhaal, met herkenbare zaken en goed gezongen liederen. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Jodenvervolging in de 2e wereldoorlog.


51. Yvon v.d. Hurk - 21-04-2013 
Afgelopen vrijdag de voorstelling: kom vanavond met verhalen, gezien. Een bijzondere ervaring om zoiets zwaars zo te kunnen brengen dat je geboeid blijft van begin tot eind. Dank je wel hiervoor.


Contactgegevens

Theatergroep de Kern
Floris V weg 35/12
3739 NC Hollandsche Rading

T. 035 888 4935 / 06 5364 5416 / 06 2371 6640
E. theatergroepdekern@gmail.com

Social media

Copyright © 2016
Theatergroep de Kern.
All rights reserved.